Total War Forums

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 24

Thread: Pre-loading?

  1. #1
    Senior Member Corporal Burny's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Right behind you. Mohaha!
    Posts
    189

    Default Pre-loading?

    Easy question, will we be able to preload the game Fall of the Samurai a day or two before, because it's likely about 15 GB and I want to play it right away when I come home from school on Friday :P
    Proud member of Sakua Gaming

  2. #2
    Senior Member Field-Marshall Morgothic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2,096

    Default

    It doesn't seem like it. It's an expansion so the system probably doesn't work in the same way (considering you launch Fall from the Shogun 2 menu(?))
    Fast like the wind,
    Silent like a forest,
    Intrusive like the fire,
    Immobile like a mountain,
    Under heaven and earth, I alone am feared.
    -Takeda Shingen

  3. #3
    Senior Member Sergeant Newt's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    US
    Posts
    261

    Default

    Quote Originally Posted by Morgothic View Post
    It doesn't seem like it. It's an expansion so the system probably doesn't work in the same way (considering you launch Fall from the Shogun 2 menu(?))
    I don't think we launch it from the Shogun 2 menu. It's a standalone expansion and does not require the original S2 to play it. My best guess is that they will do the same thing they did with Napoleon (which I did not buy [I know, I know, it's the only TW game I did not buy; I'm just not as interested in that era and region sorry lol] so I don't know for sure how it was launched but I assume being that it is standalone that it is launched from steam and not from the S2 menu.)
    Last edited by Newt; 03-19-2012 at 06:37 PM.

  4. #4
    Senior Member Captain Mikufer's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Behind Denmark
    Posts
    565

    Default

    Well wether or not steam will allow you to preload the game i do not know.
    But i do know that atleast Play.com sent theirs out on post today. (19th)

  5. #5
    Senior Member Field-Marshall Morgothic's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2,096

    Default

    Hmm, I saw a gameplay clip in which someone was on the Shogun 2 menu and when they hovered over 'New campaign' it had Shogun 2 and Rise of the Samurai greyed out and a new tab reading 'Fall of the Samurai'. Maybe you can alternitavely launch it from the Shogun 2 menu? Or perhaps that was an early discarded design... I guess we'll soon see.
    Fast like the wind,
    Silent like a forest,
    Intrusive like the fire,
    Immobile like a mountain,
    Under heaven and earth, I alone am feared.
    -Takeda Shingen

  6. #6
    Member Private
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    36

    Default

    Steam usually allows you to preload the game 24 hours prior to release.

  7. #7
    Moderator Master and Commander DenmarkRules's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    Behind you :O
    Posts
    3,035

    Default

    Quote Originally Posted by Morgothic View Post
    It doesn't seem like it. It's an expansion so the system probably doesn't work in the same way (considering you launch Fall from the Shogun 2 menu(?))
    It's a stand-alone expansion. And just as you could pre-load Napolen(also a stand-alone) 24 hours before, you can probably do the same here.

    "The most amazing things that can happen to a human being will happen to you if you just lower your expectations."

    TOTAL WAR FORUM: TERMS AND CONDITIONS


  8. #8
    Senior Member Sergeant yoshisuke's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    276

    Default

    Quote Originally Posted by Morgothic View Post
    Hmm, I saw a gameplay clip in which someone was on the Shogun 2 menu and when they hovered over 'New campaign' it had Shogun 2 and Rise of the Samurai greyed out and a new tab reading 'Fall of the Samurai'. Maybe you can alternitavely launch it from the Shogun 2 menu? Or perhaps that was an early discarded design... I guess we'll soon see.
    I saw that too. My guess is FotS use the same menu for players who have the two games make the whole thing easier to lunch.

    As for the pre-load, if I remember right, it wasn't aviable for S2. I guess we'll have to wait two more days to find out.

  9. #9
    Senior Member Captain Face-sploder's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    In Soviet Russia...
    Posts
    535

    Default

    Quote Originally Posted by yoshisuke View Post
    I saw that too. My guess is FotS use the same menu for players who have the two games make the whole thing easier to lunch.

    As for the pre-load, if I remember right, it wasn't available for S2. I guess we'll have to wait two more days to find out.
    Indeed it was, where were you :P

  10. #10
    Senior Member Sergeant yoshisuke's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Posts
    276

    Default

    Really !? **** !

+ Reply to Thread
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts