Total War Forums

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 10 of 36

Thread: (Steam) cache won't verify

  1. #1
    Junior Member Private
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8

    Default (Steam) cache won't verify

    Hi forums,
    I just picked up Empire & Napoleon GOTY from Gamestop/Impulse and installed everything through Steamworks.
    But when trying to verify my Napoleon cache (after adding the keys for the two dlc's) I can't seem to verify my cache.
    It says "1 files failed to verify and will be reacquired", but alas, it won't reacquire no matter what I try.
    Any suggestions would be appreciated..

    I have not tried uninstalling/reinstalling yet as this monster is over 20gbs, but I notice that helps some people in other situations with Napoleon - like missing maps.

    Also the game loaded up just fine, and I was able to set everything to 'ultra' with no crashes.

  2. #2
    Tech-Hero. Master and Commander Iscaran's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Bavaria, Germany
    Posts
    4,227

    Default

    Firewall settings ? (allowed steam as exception)
    Same for antivirus config ?

    Try running the steam client with run as administrator and/or disable the windows UAC (user account control)
    Iscaran

    Hero.

    If you need help with a support request on these boards please read this and follow the instructions.

  3. #3
    Junior Member Private
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8

    Default

    Thanks for a quick response!
    However I tried all suggestions, UAC was already disabled and both Steam and Napoleon were already marked safe.
    Running as admin didn't change things either, and I still get the same error message. But the target file is never 'reacquired', and I've restarted Steam 3-4 times.
    And sorry for calling it a monster, it was meant as flattery! Actually it downloaded in around 45 minutes - which is pretty darn good for any game, let alone a 20+ gigger.

  4. #4
    Senior Member Major LSD's Avatar
    Join Date
    Feb 2011
    Location
    UK
    Posts
    712

    Default

    I'd suggest making a ticket with Steam support.

    https://support.steampowered.com/

    They can be it a bit slow/patronising, but you'll eventually get an answer out of them.

    Feel free to check out my Steam guide on naval combat in E:TW

  5. #5
    Tech-Hero. Master and Commander Iscaran's Avatar
    Join Date
    May 2010
    Location
    Bavaria, Germany
    Posts
    4,227

    Default

    Yup....it might be worthwhile to try to close steam, then delete the steamclient.registry.blob file.

    Then restart steam => update steam client => then verify game cache.
    Iscaran

    Hero.

    If you need help with a support request on these boards please read this and follow the instructions.

  6. #6
    Junior Member Private
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    8

    Default

    Tried all the suggestions and it's made no difference so far.
    Submitted a ticket to Steam and if that doesn't work I'll try a reinstall.

  7. #7
    Junior Member Private
    Join Date
    May 2012
    Posts
    14

    Default

    im having the exact same problem 1 file just refuses to verify

  8. #8
    Senior Member Major-General
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    1,336

    Default

    Quote Originally Posted by XxaP View Post
    Tried all the suggestions and it's made no difference so far.
    Submitted a ticket to Steam and if that doesn't work I'll try a reinstall.
    Quote Originally Posted by beegee69th View Post
    im having the exact same problem 1 file just refuses to verify
    How much free disc space do each of you have on C: drive? I hope it's more than 20gb.

  9. #9
    Junior Member Private
    Join Date
    May 2012
    Posts
    14

    Default

    1 tb i have a high end machine i can run shogun 2 on max settings no problem but whenever i try to verify casche on napoleon it always fails to verify 1 file

  10. #10
    Senior Member Major-General
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    California, USA
    Posts
    1,336

    Default

    Quote Originally Posted by beegee69th View Post
    1 tb i have a high end machine i can run shogun 2 on max settings no problem but whenever i try to verify casche on napoleon it always fails to verify 1 file
    Post your dxdiag.

    Off-topic. In Shogun2, check the gfx.log.txt to see if your settings have been downgraded.

+ Reply to Thread
Page 1 of 4 1 2 3 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts