Howdy, Stranger!

It looks like you're new here. If you want to get involved, click one of these buttons!

Categories

how to get rome total war to work on windows 7 64bit

de4nyde4ny Junior MemberPosts: 1Registered Users
edited June 2013 in Rome: Total War
hi all not sure if anyone has already mentioned this but i was having trouble installing rome on windows 7 64bit. I found out that when you get asked where you would like to install rome (C:/Program files/Activision/rome-total war) if you just add (x86) after C:/Program files so should look like this C:/Program Files (x86)/Activision/Rome-Total War

hope this works for other people who had trouble getting RTW to work on windows 7 64bit

Have Fun :)
Post edited by de4ny on

Comments

  • dge1dge1 Moderator Arkansas, USAPosts: 8,699Registered Users, Moderators
    edited August 2010
    I also went in and set the system to run the exe as Windows XP when I play it. And, also set to run as Administrator.
    "The two most common things in the universe are Hydrogen and Stupidity." - Harlan Ellison
  • littlej0674littlej0674 Junior Member Posts: 5Registered Users
    edited August 2010
    I have just discovered recently that if you right click your game icon and open the properties, you can set your settings on this particular game to run as Win XP3 compatible. I was not aware until I was goofin' around looking at the properties I don't remember why. But I seen the tab that shows compatibility and a bow to run the program as which ever Windows needed along with granting the game to run as admin. all the time. I am wtill learing how to play with Win7 so I hope everyone the best on their adventures also.
  • LightwaysLightways Junior Member Posts: 1Registered Users
    edited August 2010
    ive been trying to install the original file of rtw from disk to my new laptop pc running windows 7.
    unfortunatly when i try to install it, it gets stuck at c\..\data\sounds\voice2.dat
    ive tried doing that (x86) de4ny mentioned, but it hasnt worked.
    any help would be appreciated
  • 04texag04texag Junior Member Posts: 1Registered Users
    edited August 2010
    I have the exact same problem as Lightways above, which is why i came here looking for help. Looking to go back and play this on my new PC, been a few years since I have...

    thanks for the help
  • John GerhardJohn Gerhard Junior Member Posts: 22Registered Users
    edited September 2011
    It works fine on my Win 7 64-bit laptop. But I notice Win 7 likes to store save files in a weird location:
    C:\Users\<username>\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\The Creative Assembly\Rome - Total War\saves
    It did that for a while on my Win 7 32-bit desktop, but later returned to storing them in the "saves" folder in the RTW installation folder.
  • panirgrouppanirgroup Junior Member Posts: 1Registered Users
    edited September 2012
    hey guys . you must need instal patch 1.5
  • CheChe Senior Member Posts: 779Registered Users
    edited June 2013
    It works fine on my Win 7 64-bit laptop. But I notice Win 7 likes to store save files in a weird location:
    C:\Users\<username>\AppData\Local\VirtualStore\Program Files (x86)\The Creative Assembly\Rome - Total War\saves
    It did that for a while on my Win 7 32-bit desktop, but later returned to storing them in the "saves" folder in the RTW installation folder.

    Thanks John :) Your information saved me a lot of time searching for my saved games and screenshots :D
    "You can learn more about a man in one hour of play, than in an entire year of conversation" - Plato

    "Just because you don't take an interest in politics, doesn't mean politics won't take an interest in you" - Pericles, 430BC

    "If you tremble with indignation at every injustice, then you are a comrade of mine" - Ernesto "Che" Guevara
Sign In or Register to comment.