Welcome

Please register for Total War Access to use the forums. If you're an existing user, your forum details will be merged with Total War Access if you register with the same email or username. For more information please read our FAQ’s here.

Categories

Official Ancestral Update issues thread

1111214161720

Comments

  • epic_159733403258ryelqNzepic_159733403258ryelqNz Junior Member Registered Users Posts: 28
    Boicote said:


    Thanks for the feedback :) As it seems that many of the lads here feel quite strongly against that sound effect (i can't blame you, really :) ) i have notified the audio team about that problem. Hopefully they will be able to change the sound effect before we lock the dev build :)
    Thanks!

    Great news!

    I also think that we get too much intrusive notifications, especially notifications related to agents. Because of that, I even created a mod to fix it:

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1220655957

    This mod reduces the number of instant open windows, as you can see below:



    IMHO, you should consider implementing a similar change in the game. At least, give us the option to select the messages we want to see as instant open windows.


    Another essential mod for me is "Sebidee's Minimal Battle Advisor"

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=311490627

    The battle advisor in Rome 2 is so....annoying!! He is constantly says pointless things such as "the man are WAAAAAAAVERING".
    With this mod, the advisor only gives you essential information, such as the death of a general.



    You should also consider implementing this mod in the game.

    You should include so he tells about enemy general killed, not only your own.
  • epic_159733403258ryelqNzepic_159733403258ryelqNz Junior Member Registered Users Posts: 28

    Hey everyone.

    I think this was mentioned in a thread somewhere, but still - we felt that Public Order was not challenging enough on the Open Beta, just as you do :)
    As a result the design team made changes and the campaigns feel quite hard on our dev build (lots of swear words are flying around in the QA corner here) :) . We are even considering a slight re-balance, as we don't want to scare people off :) So stay tuned, we are trying to find the best balance to make Public Order challenging enough without crushing the more inexperienced players :)

    Thanks for the feedback :)

    Salve!

    Please have a look at the Philosophy tree, I mean as soon as that one is maxed out I don't have to worry about PO buildings anymore.
    This and Julia with the romanisation trait and I don't have to bother with PO at all anymore.
  • epic_159733403258ryelqNzepic_159733403258ryelqNz Junior Member Registered Users Posts: 28
    Another bugreport:
    I get no cultural conversion at all in Africa province as Julia.
    It has happen before with this patch, I think it could be random but its annoying.
    It should be the romanisation trait and also the temple bonus.



  • 6Num6Num Registered Users Posts: 1
    Hey there!

    I just installed the ancestral beta and now the game does not even lunch anymore. Any ideas how to fix that?

    Tried already fresh reinstallation, varifiy via steam, restart computer, nothing worked so far.

    Thanks in advance! :)
  • LordVonHamishLordVonHamish Junior Member Registered Users Posts: 64
    Daily reminder to CA to pls fix the macedons colours back to yellow-black and to make AI more challenging in campaign map and also try to implement the battlefield map edditor i heard you couldnt do it for some reason like you dont have rights to it or something.. But its your game CA you should have the only right! It would make the game even more awesome with the new dlc instalment.
  • BoicoteBoicote Senior Member Registered Users Posts: 800

    Daily reminder to CA to pls fix the macedons colours back to yellow-black...

    Historically, purple was an important colour for macedonians. It was the colour of royalty.
  • TomiceTomice Senior Member Registered Users Posts: 355
    edited July 2018
    Just realized an ancient bug is still there, which is quite dissappointing !!! :'(

    In autoresolve, units with low mancount (chariots, elephants, .... to a certain extent horses) disproportionately suffer from losses when:




    It almost seems as if the generals bodyguards fought the battle alone :s

    I don't understand that this has never been fixed, it doens't even seem to be much of an topic. Aren't others annoyed by this?
    Do you guys fight all your battles manually, even when you severly outnumber and outclass the enemy?
    Post edited by Tomice on
  • scottysdg34scottysdg34 Registered Users Posts: 2
    Hey so after updating my computer with the latest windows update, every time I select end turn, the game crashes and shuts down. Don't know if this is happening to everyone else, but this started when I updated my windows.
  • Tom025Tom025 Registered Users Posts: 5
    edited July 2018
    You can supress this post, I made it twice by accident
    Post edited by Tom025 on
  • Tom025Tom025 Registered Users Posts: 5
    There is something that has always been here since the release of the game, I dont know if its a feature or a bug, but to me its more a bug because its annoying and unpredictable

    Its related to reinforcement : (I played with a few armies to prove my point).

    So basically you have the choice which reinforcing army is coming first (with the right and left arrow), but this function never worked, it randomly throw units at you untill you get your maximum unit limit. For me its 20 units because I untick large armies

    Let me show you :

    That is my main army (consisting of 15 men)




    First reinforcing army (this one has been chosen to reinforce first)




    Second reinforcing army




    But at the end its what I get (tagged as group 2 an 3)





    The game basically gave me THE ARMY I DO NOT WANTED, it just throw units to fill my ranks untill I have 20 units, this feature is broken, because it makes your future army unpredictable. It remove the strategy part of the game ...
    Its here since the beginning I really really hope you will do something about this issue in the future


    Ps : At the end I get 21 units instead of 20 !
  • LordVonHamishLordVonHamish Junior Member Registered Users Posts: 64
    Boicote said:

    Daily reminder to CA to pls fix the macedons colours back to yellow-black...

    Historically, purple was an important colour for macedonians. It was the colour of royalty.
    Yeah but it was beter when the game was released it just looked more fancy than this **** brown.. I wouldnt complain with purple brotha :)
  • LordVonHamishLordVonHamish Junior Member Registered Users Posts: 64
    edited July 2018

    Wou dud your right... I totaly forgot about this but this has been toogether with bugged autoresults one of the most **** things ever!

    You should as well be able to choose from where the units are comming from and wich army should reinforce you first. I hope they fix this until the dlc..
  • Whiskeyjack_5691Whiskeyjack_5691 Registered Users Posts: 4,157
    Tom025 said:

    There is something that has always been here since the release of the game, I dont know if its a feature or a bug, but to me its more a bug because its annoying and unpredictable

    Its related to reinforcement : (I played with a few armies to prove my point).

    So basically you have the choice which reinforcing army is coming first (with the right and left arrow), but this function never worked, it randomly throw units at you untill you get your maximum unit limit. For me its 20 units because I untick large armies

    Let me show you :

    That is my main army (consisting of 15 men)




    First reinforcing army (this one has been chosen to reinforce first)




    Second reinforcing army




    But at the end its what I get (tagged as group 2 an 3)





    The game basically gave me THE ARMY I DO NOT WANTED, it just throw units to fill my ranks untill I have 20 units, this feature is broken, because it makes your future army unpredictable. It remove the strategy part of the game ...
    Its here since the beginning I really really hope you will do something about this issue in the future


    Ps : At the end I get 21 units instead of 20 !

    I never even realized we could do this! I do agree though, that bug is a bit of a pain.
  • ItharusItharus Senior Member Registered Users Posts: 11,166

    This was me defending Arse.

    ROFL... why... just.... why...

    XD

  • elpilloelpillo Registered Users Posts: 3
    Hey guys my campaign map is glitching out on me, how do i fix this ?


  • elpilloelpillo Registered Users Posts: 3
    Here is a youtube clip for much easier access


  • BoicoteBoicote Senior Member Registered Users Posts: 800
    edited July 2018
    I was watching the first live gameplay of Rise of the Republic on twitch and I noticed that the artisan building icon is now black! Finally, the colour of this building was fixed!



    The artisan building gives you industry bonus, so the icon should be black, just like in that video, not red. Well done!
    I hope to see more building colour fixes implemented in other campaigns as well. Right now, in the beta version, the icon is still red:



    There should be an uniform colour code for all building based on their main income/main function, as shown below:
    - Red - military
    - Dark Blue - navy
    - Light blue - sanitation
    - Green - agriculture
    - Orange - main building chain
    - Black - Industry
    - Purple - Commerce
    - Yellow - Culture
    - Dark pink - religion

    The “commerce buildings” need a special attention. There are only few “purple buildings” in the game. We should see them more often. Here is an example:

    ORIGINAL


    HOW IT SHOULD BE


    Post edited by Boicote on
  • LordVonHamishLordVonHamish Junior Member Registered Users Posts: 64


    Character naming option pls.....
  • BalegQhanBalegQhan Registered Users Posts: 5
    This is infuriating. My heir and oldest natural son branches off to start a new party when his father is 60+? PLEASE fix this. It makes no sense.



  • BoicoteBoicote Senior Member Registered Users Posts: 800
    edited July 2018



    Character naming option pls.....

    That guy, Marcus, is a scripted character. He also appeared in one of my campaigns and he also have the same face of your "three" Marcus.
    Perhaps, that's a bug. Why do you have three Marcus?
  • MarcusIuniusBrutusMarcusIuniusBrutus Senior Member GermanyRegistered Users Posts: 1,739
    edited July 2018
    He is Nr. 1003 in the historical_characters_table and his clanname is missing:

    1003 False m general rom_rome 647 680 1 2147319523 Rom_General_05 25

    I have the suspicion that this guy was only for testing purposes, but then was forgotten to delete.

    Also the number 1000-1002 have all the same spawn date "647" which seemed to be for testing.
  • luchianohanluchianohan Registered Users Posts: 8
    marriage with another paction leader
    can you give more traits rather than just diplomatic increase?
    some random personality trait would be good

    marriage with own faction gives 2 traits of each wife and husband
    but marriage with other faction leader just give 1 trait
  • MigzMigz Senior Member Registered Users Posts: 316
    edited August 2018
    Has anyone ever noticed that the Egyptian shoreline along the Med in Empire Divided has square edges instead of a smooth beach? Image in the spoiler below.



    Edit: for future reference, this issue was solved.
    Post edited by Migz on
  • epic_159733062650ipC6PXfepic_159733062650ipC6PXf Member Registered Users Posts: 348
    Migz said:

    Has anyone ever noticed that the Egyptian shoreline along the Med in Empire Divided has square edges instead of a smooth beach? Image in the spoiler below.


    I can confirm this also in IA map.
    @CA_Grimfeld @CA_dionisiev

  • happycompyhappycompy Senior Member Registered Users Posts: 355
    Boicote said:

    I was watching the first live gameplay of Rise of the Republic on twitch and I noticed that the artisan building icon is now black! Finally, the colour of this building was fixed!



    The artisan building gives you industry bonus, so the icon should be black, just like in that video, not red. Well done!
    I hope to see more building colour fixes implemented in other campaigns as well. Right now, in the beta version, the icon is still red:



    There should be an uniform colour code for all building based on their main income/main function, as shown below:
    - Red - military
    - Dark Blue - navy
    - Light blue - sanitation
    - Green - agriculture
    - Orange - main building chain
    - Black - Industry
    - Purple - Commerce
    - Yellow - Culture
    - Dark pink - religion

    The “commerce buildings” need a special attention. There are only few “purple buildings” in the game. We should see them more often. Here is an example:

    ORIGINAL


    HOW IT SHOULD BE


    Dude...this is amazing. Any chance at making a mod for this? This would be a real game changer.
    HappyCompy's Rome 2 video emporium

    Completed Campaigns:
    ETW: Italian States, Mughal Empire

    Shogun 2: Uesegi, Date, Shoni

    Rome II: Rome, Venetii, Bastarnians, Pontus, Athens

    Attila: Franks (minor), Vandals (cultural)
  • BenjinBenjin Junior Member Registered Users Posts: 256
    edited July 2018
    Agreed with the above suggestion about building icons. I could do a quick mod doing that if people wanted - but I would make two alterations: orange actually meaning "Subsistence" rather than just pointing out that building is the main chain, and make purple for "Culture" and yellow for "Commerce".

    Currently working on a whole lot more, stay tuned.
  • emreozanemreozan Registered Users Posts: 9
    Hey guys,

    I'm doing new campaign with ancestral beta, can i continue my campaign without issues when the ancestral update comes?

  • ArgonArgon Senior Member ItalyRegistered Users Posts: 1,501
    Can you guys please give camillus a helmet when he is leading an army?
    My favorite factions in TW titles:
    Rome 1 - House of Julii
    Medieval 2 - Milan
    Empire - UK
    Napoleon - France
    Shogun 2 - Tokugawa
    Rome 2 - Macedon
    Attila - Western Roman Empire
    Warhammer - Empire (Karl Franz)
    Three kingdoms - Sun Jian
  • BoicoteBoicote Senior Member Registered Users Posts: 800
    edited August 2018
    @happycompy
    Yes, it's possible to create a mod but I hope that it won't be necessary. Let's wait until the final release of the Ancestral update to see if CA already fixed this issue.
    Benjin said:

    Agreed with the above suggestion about building icons. I could do a quick mod doing that if people wanted - but I would make two alterations: orange actually meaning "Subsistence" rather than just pointing out that building is the main chain, and make purple for "Culture" and yellow for "Commerce".

    Ah, you are right about the "orange buildings". I forgot there was subsistence in the game. However, I prefere to use purple for commerce because the few building who already have this colour give commerce income (ex. Spice depot, purple dye, amber...)
  • wolphyxwolphyx Registered Users Posts: 43
    @happycompy @Boicote
    There is already a perfect mod for this which also shows if the building affects public order or food consumption:

    https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=334025876


    Maybe that one solves your issues?
Sign In or Register to comment.