Welcome

Please register for Total War Access to use the forums. If you're an existing user, your forum details will be merged with Total War Access if you register with the same email or username. For more information please read our FAQ’s here.

Categories

In ProgressCannot start any battle, crashes to desktop

paperaeropaperaero Registered Users Posts: 5
edited February 28 in Crashes
As the title says, no battles can run when I try to launch them; either prologue, custom, campaign, or benchmark, regardless of what graphic settings I try. Gets a random amount through the loading bar before crashing.
Had no issues in Warhammer II and could comfortably run battles at high-ultra. Tried both windowed & fullscreen modes. Updated drivers & windows and validated game file integrity via steam.

Attached diagnostics/ crash logs.
Post edited by CA_Dimitar#6718 on
«1

Comments

  • ConnevarConnevar ScotlandRegistered Users Posts: 8
    Same issues for me

  • freetomatoefreetomatoe Registered Users Posts: 3
    edited February 17
    @CA_Charlie I'm having the same issue with it crashing anytime I try to manually fight a battle. Playing on Steam. Any help would be greatly appreciated =)
    Post edited by freetomatoe on
  • fochtelofochtelo Registered Users Posts: 6
    i also have the same problem, but don't know where i can type those files in. i'm not so good with all this computer mumbo-jumbo, please help
  • ConnevarConnevar ScotlandRegistered Users Posts: 8
    Hi Charlie

    I am playing on PC with Windows 10 Nd I followed your info to get the files attached

    Any help you have will be great

    Colin
  • NBM89NBM89 Registered Users Posts: 3
    Same issue. Computer is old laptop but meets minimum specs (did a diagnostic to make sure); have tried absolute minimum performance settings / restarts to no avail.

    Also low tech literacy, fairly casual player but long-time fan of TW titles; pre-ordered + pre-loaded TWW3.

    Appreciate bugs are to be expected on release day but not being able to play ANY battles (half the game) in a total war game is really quite disappointing I must say.

  • NBM89NBM89 Registered Users Posts: 3
    Attached my DxDiag.

    Instructions to other user above to locate other file types do not work (file layers different), and locating them by another means is probably beyond my technical expertise.

    Grateful if someone could pls speedily resolve the issue.
  • lowbraindoglowbraindog Registered Users Posts: 2
    edited February 17
    Hi,

    Got the same exact issue as the OP, crashes about less than a 1/3 of the way through the loading screen on battles - except I can't even run the battle benchmark either. Can get into Campaign but crashes loading into first battle, tried a couple factions. No issues with TW1 or 2

    I've attached the requested files, except for "Crash log". Inside my "log" folder there's only gfx.logo.txt, and mp_log.txt.

    Unlike my "Warhammer2" folder, there's no "crash-report" folder containing .mdmp and .stack.txt files in the "Warhammer3" folder.

    Really appreciate if anyone can help resolve the issue, cheers.
    Post edited by lowbraindog on
  • epic_159733183965E0RPHTuepic_159733183965E0RPHTu Registered Users Posts: 1
    edited February 18
    having the same issue, cannot find the other files you are requesting unfortunately. Steam - Windows 10
    Post edited by epic_159733183965E0RPHTu on
  • paperaeropaperaero Registered Users Posts: 5
    Apologies, exactly same issue as @lowbraindog, I realise my initial message was poorly worded.
    To confirm, no battles at all can launch, just crashing directly out into the desktop. Doesn’t give any message at all, it just acts like it’s been alt+f4’d.
  • MilandroMilandro Junior Member Registered Users Posts: 144
    edited February 18
    Same issue

    - prologue crashes at first battle
    - any campaign plays but crashes at the first attempt at battle
    - same as paperareo " no battles at all can launch, just crashing directly out into the desktop. Doesn’t give any message at all, it just acts like it’s been alt+f4’d."

    regardless of settings it crashes, tested and campaign map and benchmark work, battle benchmark instant close, no error message or warning. same with prologue or campaign crash.
    Post edited by Milandro on
  • zanefsuzanefsu Registered Users Posts: 51
    Same problem.
  • TurlamiTurlami Registered Users Posts: 1
    Same problem here. The load crashes at the end, and I get a message that my graphics driver timed out
  • BillyRuffian#6250BillyRuffian#6250 Moderator GBRegistered Users, Moderators, Knights Posts: 40,800
    fochtelo said:

    i also have the same problem, but don't know where i can type those files in. i'm not so good with all this computer mumbo-jumbo, please help

    You should be able to drag and drop them onto a forum post on top of the icon "attach file".

    "He uses statistics as a drunken man uses lamp-posts - for support rather than illumination." (Andrew Lang)

    |Takeda| Yokota Takatoshi

    Forum Terms and Conditions: - https://forums.totalwar.com/discussion/172193/forum-terms-and-conditions#latest

    "We wunt be druv". iot6pc7dn8qs.png
  • rjsnowblindrjsnowblind Registered Users Posts: 2
    edited February 18
    Same issue.

    Game closes while loading the battle. No log or crash message appears on the screen its as if it was force quit. For the people who can't find the AppData folder its likely hiding. If you search your hard drive for the creative assembly it will show up.

    Using Steam.

    Also same issue as other posters no Crash log in the Logs folder. Uploaded everything that is located there.
  • fochtelofochtelo Registered Users Posts: 6
    hey ehm i'm back, i wanted too thank billy ruffian for trying to help me, i think i figured it out. hopefully CA will know what to do from now on.
  • NBM89NBM89 Registered Users Posts: 3
    Any update from CA on this debilitating issue, now running into day 2??
  • enterdragon91enterdragon91 Registered Users Posts: 1
    edited February 18
    Same crash for me, adding my logs.
    Steam, Windows 10, no crash log. no_clean_exit file is in the logs folder too but is empty.
  • didjer86didjer86 Registered Users Posts: 1
    Same here for me, sharing my logs too, lauching on Steam, Windows 10

  • david_i_a_grantdavid_i_a_grant Registered Users Posts: 3
    Hi all, not sure if its the same problem, but in another thread https://forums.totalwar.com/discussion/306309/single-player-campaign-battle-crashes#latest LordCommander figured out that stopping Trusteer Rapport fixed the problem. That sorted it for me and a bunch of others as well. Hope it works for you too.
  • ConnevarConnevar ScotlandRegistered Users Posts: 8

    Hi all, not sure if its the same problem, but in another thread https://forums.totalwar.com/discussion/306309/single-player-campaign-battle-crashes#latest LordCommander figured out that stopping Trusteer Rapport fixed the problem. That sorted it for me and a bunch of others as well. Hope it works for you too.

    Hi David_i_a_grant thanks for the info and just wondering how I sort out the Trusteer Rapport as I'm not too computer savvy!! :-)

    Any advice would be great

    C

  • LordCommanderLordCommander Registered Users Posts: 3,205
    Connevar said:


    Hi David_i_a_grant thanks for the info and just wondering how I sort out the Trusteer Rapport as I'm not too computer savvy!! :-)

    Any advice would be great

    C

    It will likely be in your system tray (bottom right), revealed when you press the ^ arrow. The icon is a green square with a white arrow. I think you left click, 'stop rapport', enter the code and press 'shutdown'.
    It's a beta.
  • lowbraindoglowbraindog Registered Users Posts: 2
    God bless you David Grant. Closing this worthless Trusteer Rapport app immediately fixed the problem. Cheers! Hope others can find this thread asap.
  • ConnevarConnevar ScotlandRegistered Users Posts: 8

    Connevar said:


    Hi David_i_a_grant thanks for the info and just wondering how I sort out the Trusteer Rapport as I'm not too computer savvy!! :-)

    Any advice would be great

    C

    It will likely be in your system tray (bottom right), revealed when you press the ^ arrow. The icon is a green square with a white arrow. I think you left click, 'stop rapport', enter the code and press 'shutdown'.
    Hi Lord Commander

    Been looking for the Trusteer Rapport app and can't find it anywhere. There is nothing in the system tray and when I look under programs to try and uninstall it, there is nothing there for Trusteer Rapport. Think I may be losing my marbles here and my patience with CA!!

    Any advice would be great but no worries if not :-)
  • rjsnowblindrjsnowblind Registered Users Posts: 2
    David I a grant holy crap, you are amazing. thank you this appears to have fixed it. I don't have time to play now but will definitely give it ago this weekend.. Thank you!
  • BillyRuffian#6250BillyRuffian#6250 Moderator GBRegistered Users, Moderators, Knights Posts: 40,800
    Connevar said:

    Connevar said:


    Hi David_i_a_grant thanks for the info and just wondering how I sort out the Trusteer Rapport as I'm not too computer savvy!! :-)

    Any advice would be great

    C

    It will likely be in your system tray (bottom right), revealed when you press the ^ arrow. The icon is a green square with a white arrow. I think you left click, 'stop rapport', enter the code and press 'shutdown'.
    Hi Lord Commander

    Been looking for the Trusteer Rapport app and can't find it anywhere. There is nothing in the system tray and when I look under programs to try and uninstall it, there is nothing there for Trusteer Rapport. Think I may be losing my marbles here and my patience with CA!!

    Any advice would be great but no worries if not :-)
    Not everybody has it, possibly unless they use online banking in the UK, so it's probably not the only cause of the situation.

    "He uses statistics as a drunken man uses lamp-posts - for support rather than illumination." (Andrew Lang)

    |Takeda| Yokota Takatoshi

    Forum Terms and Conditions: - https://forums.totalwar.com/discussion/172193/forum-terms-and-conditions#latest

    "We wunt be druv". iot6pc7dn8qs.png
  • LordCommanderLordCommander Registered Users Posts: 3,205
    edited February 19
    Connevar said:

    Connevar said:


    Hi David_i_a_grant thanks for the info and just wondering how I sort out the Trusteer Rapport as I'm not too computer savvy!! :-)

    Any advice would be great

    C

    It will likely be in your system tray (bottom right), revealed when you press the ^ arrow. The icon is a green square with a white arrow. I think you left click, 'stop rapport', enter the code and press 'shutdown'.
    Hi Lord Commander

    Been looking for the Trusteer Rapport app and can't find it anywhere. There is nothing in the system tray and when I look under programs to try and uninstall it, there is nothing there for Trusteer Rapport. Think I may be losing my marbles here and my patience with CA!!

    Any advice would be great but no worries if not :-)
    Unless you are certain you have it, it's possible you don't have it installed. However, it's worth checking the system tray to see what you have running in the background as any one of a number of things could be causing a similar problem. Even turning off your firewall temporarily might be worth a go; apparently even windows defender can cause issues.
    It's a beta.
  • thatoneguy1234thatoneguy1234 Registered Users Posts: 1
    Same here, most common solutions and messed with all settings still crashes
  • Skirata3Skirata3 Registered Users Posts: 8
    Hello I have the same problem.
    The game works very well in campaign but impossible to make a battle.
    I hear the music and the troops but just a black background.
    Thanks for your help.
  • ConnevarConnevar ScotlandRegistered Users Posts: 8

    Connevar said:

    Connevar said:


    Hi David_i_a_grant thanks for the info and just wondering how I sort out the Trusteer Rapport as I'm not too computer savvy!! :-)

    Any advice would be great

    C

    It will likely be in your system tray (bottom right), revealed when you press the ^ arrow. The icon is a green square with a white arrow. I think you left click, 'stop rapport', enter the code and press 'shutdown'.
    Hi Lord Commander

    Been looking for the Trusteer Rapport app and can't find it anywhere. There is nothing in the system tray and when I look under programs to try and uninstall it, there is nothing there for Trusteer Rapport. Think I may be losing my marbles here and my patience with CA!!

    Any advice would be great but no worries if not :-)
    Unless you are certain you have it, it's possible you don't have it installed. However, it's worth checking the system tray to see what you have running in the background as any one of a number of things could be causing a similar problem. Even turning off your firewall temporarily might be worth a go; apparently even windows defender can cause issues.
    Thanks Lord Commander, much appreciated and will try the Firewall and Defender idea although pretty frustrated with the radio silence from CA!!

    C

Leave a Comment

BoldItalicStrikethroughOrdered listUnordered list
Emoji
Image
Align leftAlign centerAlign rightToggle HTML viewToggle full pageToggle lights
Drop image/file