Welcome

Please register for Total War Access to use the forums. If you're an existing user, your forum details will be merged with Total War Access if you register with the same email or username. For more information please read our FAQ’s here.

Categories

In ProgressCrash at Logo Screen: "Instruction at referenced memory could not be read"; "Your drivers may be..."

Reversal20Reversal20 Registered Users Posts: 5
edited May 2016 in Crashes
It seems like I may be having a combination of issues that other people are also experiencing, so I wanted to add my dxdiag and attempted resolution techniques in hopes of helping find a solution. I believe that my graphics card and 24GB RAM should meet minimum specs.; really hope neither are the issue! Truncated dxdiag log below; let me know if I can provide any additional details!

Thank you for helping us to find a fix!

Errors:
- Game starts to load at the load screen before crashing after 30s - 1 min; never makes it past logo screen
- Occasionally flashes a "Instruction at referenced memory could not be read... Memory could not be accessed" warning after crashing, but not always
- The "Play" button continues to say that my drivers may be out of date, despite updating all of them earlier this morning
- Tried to enter windowed mode by adding " -windowed" to the target of my desktop shortcut, but the game never successfully boots within a window (maybe I have the command wrong?)

Steps Taken (not in order):
- Updated drivers (graphic, audio, etc.)
- Tried launching while Steam was in 'offline' mode
- Turned-off Steam overlay
- Added firewall exception for the three "Total War: Warhammer" entries (yes, there are three; not sure why)
- Deleted and re-downloaded TW:W
- Verified integrity of game cache (multiple times)
- Boosted virtual memory to 10GB
- Made sure DirectX 12, C++ were up-to-date
- No mods installed
- Deleted the "Warhammer" folder from the "Creative Assembly" folder
- Tried to reboot and launch the game in off-line mode at multiple points throughout the day; same issue every

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 5/24/2016, 16:01:21
Machine name:
Operating System: Windows 10 Home 64-bit (10.0, Build 10586) (10586.th2_release_sec.160422-1850)
Language: English (Regional Setting: English)
System Manufacturer: LENOVO
System Model: T460
BIOS: R06ET35W (1.09 )
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-6600U CPU @ 2.60GHz (4 CPUs), ~2.8GHz
Memory: 24576MB RAM
Available OS Memory: 24444MB RAM
Page File: 3123MB used, 31319MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: Using System DPI
System DPI Setting: 144 DPI (150 percent)
DWM DPI Scaling: UnKnown
Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
DxDiag Version: 10.00.10586.0000 64bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: Intel(R) HD Graphics 520
Manufacturer: Intel Corporation
Chip type: Intel(R) HD Graphics Family
DAC type: Internal
Device Type: Full Device
Device Key: Enum\PCI\VEN_8086&DEV_1916&SUBSYS_505317AA&REV_07
Display Memory: 12349 MB
Dedicated Memory: 128 MB
Shared Memory: 12221 MB
Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (50Hz)
Monitor Name: Wide viewing angle & High density FlexView Display 1920x1080
Monitor Model: unknown
Monitor Id: LEN40A9
Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.020Hz)
Output Type: Internal
Driver Name: igdumdim64.dll,igd10iumd64.dll,igd10iumd64.dll,igd12umd64.dll,igdumdim32,igd10iumd32,igd10iumd32,igd12umd32
Driver File Version: 20.19.0015.4380 (English)
Driver Version: 20.19.15.4380
DDI Version: 12
Feature Levels: 11.1,11.0,10.1,10.0,9.3,9.2,9.1
Driver Model: WDDM 2.0
Graphics Preemption: Triangle
Compute Preemption: Thread
Miracast: Supported
Hybrid Graphics GPU: Integrated
Power P-states: Not Supported
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 2/2/2016 12:00:00 AM, 39470704 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp:
Device Identifier: {D7B78E66-5A56-11CF-0665-5C70BBC2D935}
Vendor ID: 0x8086
Device ID: 0x1916
SubSys ID: 0x505317AA
Revision ID: 0x0007

+++ WER6 +++:
Fault bucket 120480693885, type 4

Event Name: APPCRASH

Response: Not available

Cab Id: 0



Problem signature:

P1: Warhammer.exe

P2: 1.0.0.0

P3: 57444b35

P4: StackHash_5825

P5: 10.0.10586.306

P6: 571af2eb

P7: c0000374

P8: PCH_B4_FROM_ntdll+0x00000000000A5C34
Post edited by ca_guy on

Comments

  • FantushaFantusha Registered Users Posts: 3
    Wow, this is a better post than mine. But we have the EXACT same problems. My game crashes much faster in offline mode, which is funny.
    And I also attempted the -windowed command, but similarly for me it didn't launch the logo screen as windowed haha.
  • rewiind24rewiind24 Registered Users Posts: 5
    mine does the same, after the main title pops up I hear a couple noises almost like a cinematic entrance and then the white mouse arrow pops up and then nothing.
  • SoccerSoccer Registered Users Posts: 6
    I have the same problem I guess that is 60 dollars wasted.I was waiting for this game for a year and I have every single total war games.You disappoint me CA :neutral:
  • Reversal20Reversal20 Registered Users Posts: 5
    Bump; seems like others are experiencing this issue as well.
  • macbethXXVIImacbethXXVII Registered Users Posts: 4
    I have the same issue, just curious is everyone that has this problem running integrated graphics? I'm using hd 530 right now until I can get my hands on the 1080.
  • CauldronBornCauldronBorn Registered Users Posts: 3
    Just to add to list, I'm experiencing CTD and occasional memory could not be referenced etc etc and I'm on an integrated Intel 530 too. I'm guessing no-one has had any luck yet? Or at the very least heard anything new?
  • ArzylArzyl Registered Users Posts: 8
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-6600U CPU @ 2.60GHz (4 CPUs), ~2.8GHz ----- The minimum requirements are 3GHz

    that might be the problem i guess... I have the same problems
  • Reversal20Reversal20 Registered Users Posts: 5
    Interesting thought Arzyl. Can someone from CA comment?
  • CauldronBornCauldronBorn Registered Users Posts: 3
    On my other laptop, which Total War: Warhammer *does* work, I have an Core I7 5500 , CPU @ 2.4GHz, 8 GB RAM, so I'm not sure the GHz is an issue here. Although this particular laptop has an NVIDIA 840M installed on it.
  • macbethXXVIImacbethXXVII Registered Users Posts: 4
    I have a feeling this has something to do with using integrated graphic, I emailed customer support with a detailed description of the problem hopefully wont take forever to receive a reply. I am using a i5 6600k and it has a base clock speed on 3.5 GHz and I am still having the same issue.
  • Reversal20Reversal20 Registered Users Posts: 5

    On my other laptop, which Total War: Warhammer *does* work, I have an Core I7 5500 , CPU @ 2.4GHz, 8 GB RAM, so I'm not sure the GHz is an issue here. Although this particular laptop has an NVIDIA 840M installed on it.

    Good insight, CauldronBorn! I wouldn't think that the GHz would be a deciding factor, so glad to hear that you're able to play on at least one of your computers.

    I have a feeling this has something to do with using integrated graphic, I emailed customer support with a detailed description of the problem hopefully wont take forever to receive a reply. I am using a i5 6600k and it has a base clock speed on 3.5 GHz and I am still having the same issue.

    Sorry to hear you're having the same issue, but thanks for your comment. I'm remaining hopeful that it's just a temporary bug with integrated graphics rather than a hardware issue.
  • BillyRuffianBillyRuffian Moderator UKRegistered Users, Moderators, Knights Posts: 40,499

    "He uses statistics as a drunken man uses lamp-posts - for support rather than illumination." (Andrew Lang)

    |Takeda| Yokota Takatoshi

    Forum Terms and Conditions: - https://forums.totalwar.com/discussion/172193/forum-terms-and-conditions#latest

    "We wunt be druv". iot6pc7dn8qs.png
  • ca_guyca_guy Registered Users, Moderators, CA Staff Mods, CA Staff Posts: 1,171
    Appreciate your patience on this one guys.
    Formal disclaimer: any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of Creative Assembly or SEGA. | Lord name: guise |
  • macbethXXVIImacbethXXVII Registered Users Posts: 4
    Fixed it for me, thanks for the info Billy. Hope it works for everyone else!
  • Reversal20Reversal20 Registered Users Posts: 5

    Fixed it for me, thanks for the info Billy. Hope it works for everyone else!
    Thank you, everyone! I successfully made it past the logo screen and couldn't be more excited to play; will let you know if I encounter future issues.
  • hitchslaphitchslap Junior Member Registered Users Posts: 6
    I'm getting the same "the instruction at ---- referenced memory at -----. The memory can not be read" message. I have a BRAND NEW computer that runs Windows 10, i7 16GB RAM, NVIDIA GTX 970. Had no problems with the game until this morning.
  • BillyRuffianBillyRuffian Moderator UKRegistered Users, Moderators, Knights Posts: 40,499
    hitchslap said:

    I'm getting the same "the instruction at ---- referenced memory at -----. The memory can not be read" message. I have a BRAND NEW computer that runs Windows 10, i7 16GB RAM, NVIDIA GTX 970. Had no problems with the game until this morning.

    Have you tried the Intel beta hot-fix? https://forums.totalwar.com/discussion/174698/intelhd-opt-in-beta-hotfix

    "He uses statistics as a drunken man uses lamp-posts - for support rather than illumination." (Andrew Lang)

    |Takeda| Yokota Takatoshi

    Forum Terms and Conditions: - https://forums.totalwar.com/discussion/172193/forum-terms-and-conditions#latest

    "We wunt be druv". iot6pc7dn8qs.png
  • hitchslaphitchslap Junior Member Registered Users Posts: 6
    edited June 2016
    i'm trying it now, but the download's been stuck at 99% for some time. Should I try launching anyway?

    ok, i'm into the game, but when I tried setting graphics to ultra (which was fine before) I got very bad fps. Is there any way to fix this?
  • BillyRuffianBillyRuffian Moderator UKRegistered Users, Moderators, Knights Posts: 40,499
    Opt back out. Do you have an Intel 500 graphics chip?

    "He uses statistics as a drunken man uses lamp-posts - for support rather than illumination." (Andrew Lang)

    |Takeda| Yokota Takatoshi

    Forum Terms and Conditions: - https://forums.totalwar.com/discussion/172193/forum-terms-and-conditions#latest

    "We wunt be druv". iot6pc7dn8qs.png
  • hitchslaphitchslap Junior Member Registered Users Posts: 6
    edited June 2016
    i opted back out, but now I'm crashing again, same as before.

    I'll try uninstalling the game, but I seriously doubt the problem's on my end.

    edit: reinstalled the game, but still got the 'cannot reference memory' error. Don't know what to do at this point.
    Post edited by hitchslap on
  • Matthias CAMatthias CA Administrator UKRegistered Users Posts: 2,580
    Hi hitchslap,

    Your issue might be different if the beta doesn't help you. It was specifically deisgned to help players using an Intel HD 500 series. If you have a different graphics card it won't help you.

    Could you please post a new thread with your DxDiag and all troubleshooting steps already tried and as much information as possible?

    Thanks,
    PLEASE READ THIS THREAD BEFORE POSTING YOUR ISSUE ON THE SUPPORT FORUMS.

    Need to contact us?

    Forum Terms & Conditions

    Formal disclaimer: any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of The Creative Assembly or SEGA.

Leave a Comment

BoldItalicStrikethroughOrdered listUnordered list
Emoji
Image
Align leftAlign centerAlign rightToggle HTML viewToggle full pageToggle lights
Drop image/file