Welcome

Please register for Total War Access to use the forums. If you're an existing user, your forum details will be merged with Total War Access if you register with the same email or username. For more information please read our FAQ’s here.

Categories

User Info Requiredcrash when loading

brammo1991brammo1991 Junior MemberRegistered Users Posts: 31
edited August 2017 in Crashes
Hey everybody, my game keeps crashing whenever i try to load a battle/campaign or start a new one.
My drivers are up to date and the game integrity is fine according to steam. I already got rid of geforce experience since that crashed other games. Even when completely re-installing the game i still get crashes. I checked if it was overheating but it isn't, i can play the Witcher 3 on ultra without going over 50c.

I have mods installed, but even when I play the game without any mods (completely deleting them), the game still crashes, the game was running fine for 50+ hours...

crash report:

Description
Faulting Application Path: G:\steam\steamapps\common\Total War WARHAMMER\Warhammer.exe

Problem signature
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: Warhammer.exe
Application Version: 1.6.0.0
Application Timestamp: 58cf5216
Fault Module Name: Warhammer.exe
Fault Module Version: 1.6.0.0
Fault Module Timestamp: 58cf5216
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 0000000005568323
OS Version: 10.0.15063.2.0.0.256.48
Locale ID: 1033
Additional Information 1: 7838
Additional Information 2: 78382db7d34f4a4542b071eabb259965
Additional Information 3: 1bce
Additional Information 4: 1bce603e4dff234f0fbb7eee46b491b3

Extra information about the problem
Bucket ID: 0d3dfa8cdf4ea0ed87abb0e390bbc87a (120725530691)



dxdiag is attached.

Any help would be great :)
Post edited by CA_Matthew on

Comments

  • thechipironthechipiron Registered Users Posts: 1
    I have the exact same problem.... crashing whenever i try to load any campaign map it seems... both fresh new campaigns and any other saved ones.... ive never used mods or anything... in fact i have 50+ hours played and never crashed; played last time just a couple days ago without any problems but today crashes... video card drivers updated and nothing changed
  • BillyRuffianBillyRuffian Moderator UKRegistered Users, Moderators, Knights Posts: 39,962
    @brammo1991 when you deleted the mods did you also clean the relevant files in the Appdata folder.

    @thechipiron if you are not using mods you may have a different issue. Please start your own thread using the template provided here https://forums.totalwar.com/discussion/173603/please-read-if-you-experience-a-crash-hang-freeze#latest

    "He uses statistics as a drunken man uses lamp-posts - for support rather than illumination." (Andrew Lang)

    |Takeda| Yokota Takatoshi

    Forum Terms and Conditions: - https://forums.totalwar.com/discussion/172193/forum-terms-and-conditions#latest

    "We wunt be druv". iot6pc7dn8qs.png
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31

    @brammo1991 when you deleted the mods did you also clean the relevant files in the Appdata folder.

    @thechipiron if you are not using mods you may have a different issue. Please start your own thread using the template provided here https://forums.totalwar.com/discussion/173603/please-read-if-you-experience-a-crash-hang-freeze#latest


    @BillyRuffian Yup i deleted the mods and the files. Also, i validated the integrity of the files. But the crashes still happen, I just started a Norsca campaign, but it froze and crashed in battle and on the campaign map within 15 minutes of the game.


  • CA_MatthewCA_Matthew The Creative Assembly Registered Users, CA Staff Mods, CA Staff Posts: 1,016
    @brammo1991 is your modified.log file showing no 'unknown' files? %appdata%\The Creative Assembly\Warhammer\logs
    FORMAL DISCLAIMER: Any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of The Creative Assembly or SEGA.
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31
    @CA_Matthew Yes it is, the following:

    artwork_loadingscreens.pack unknown file
    artwork_loadingscreens.png unknown file
    better_camera_mod.pack unknown file
    better_camera_mod.png unknown file
    data_no.pack unknown file
    generals_lvl_60.pack unknown file
    generals_lvl_60.png unknown file
    minor_settlement_campaign.pack unknown file
    minor_settlement_campaign.png unknown file
    prometheus_skill_points_renewed.pack unknown file
    prometheus_skill_points_renewed.png unknown file

    considering these are all mods, i will delete them (again) and try again
  • CA_MatthewCA_Matthew The Creative Assembly Registered Users, CA Staff Mods, CA Staff Posts: 1,016
    @brammo1991 it might be re-downloading them. Please make sure you're not 'subscribed' to any mods on Steam workshop.
    FORMAL DISCLAIMER: Any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of The Creative Assembly or SEGA.
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31
    @CA_Matthew Tried the game without mods, crashed when loading into a new campaign.

    the only ''unknown'' thing is this: data_no.pack unknown file
  • CA_MatthewCA_Matthew The Creative Assembly Registered Users, CA Staff Mods, CA Staff Posts: 1,016
    And you're 100% sure you're not subscribed to any mods on Steamworks? @brammo1991

    I'd suggest when in doubt, fully uninstall TW: W, making sure there's nothing left in the steamapps/common folder referring to the title, then re-installing.

    In addition you should also delete the following folders in %appdata%\The Creative Assembly\Warhammer

    advice_history
    army_setups
    battle_preferences
    fx_cache
    ui_cache
    Scripts
    FORMAL DISCLAIMER: Any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of The Creative Assembly or SEGA.
  • CA_MatthewCA_Matthew The Creative Assembly Registered Users, CA Staff Mods, CA Staff Posts: 1,016
    @brammo1991 to check to see if you're subscribed to any mods. Go to Steam, TW: W Steamworks page then under the 'Browse' drop down select 'Subscribed items'. If your list is empty then you're good to go!
    FORMAL DISCLAIMER: Any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of The Creative Assembly or SEGA.
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31
    edited August 2017
    @CA_Matthew Yup 100% sure, the steam list is empty and the launcher does not show anything in the mod manager mode either. I'm not sure, but could it be a hardware issue? I have total war on my exception list for windows defender so i don't think its an antivirus issue.

    I have deleted the files and am currently i am re-downloading it in steam for the re-install.

    See added DxDiag.

  • CA_MatthewCA_Matthew The Creative Assembly Registered Users, CA Staff Mods, CA Staff Posts: 1,016
    Thanks for the update @brammo1991

    I'm attaching a really low spec preferences script for you to use.

    Replace it here %appdata%\The Creative Assembly\Warhammer\scripts

    I'd recommend trying this as well if you haven't already.
    • Open Steam using Run as Administrator.
    • From the top menu select Steam>Settings>Downloads>Steam Library Folders.
    • Select the folder containing the game installation, right-click, and select Repair Library Folder.
    • Then clear your Steam download cache.
    FORMAL DISCLAIMER: Any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of The Creative Assembly or SEGA.
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31

    Thanks for the update @brammo1991

    I'm attaching a really low spec preferences script for you to use.

    Replace it here %appdata%\The Creative Assembly\Warhammer\scripts

    I'd recommend trying this as well if you haven't already.

    • Open Steam using Run as Administrator.
    • From the top menu select Steam>Settings>Downloads>Steam Library Folders.
    • Select the folder containing the game installation, right-click, and select Repair Library Folder.
    • Then clear your Steam download cache.
    Thanks @CA_Matthew

    I have a gtx960 and a ryzen 5, so i suspect the graphics wont be a problem.
    But i will try it out none the less.

    As soon as the game is done installing i will give you an update
  • CA_MatthewCA_Matthew The Creative Assembly Registered Users, CA Staff Mods, CA Staff Posts: 1,016
    Ahh a Ryzen.. A number of people have said that the latest chipset driver from AMD has resolved their TW: W booting/crashing issues. Maybe do a search on AMD and see if there's an update for yours?
    FORMAL DISCLAIMER: Any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of The Creative Assembly or SEGA.
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31
    @CA_Matthew my current version is the latest update.
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31
    @CA_Matthew so far so good, i think the problem could be the ''unlimited memory'' option, when turned off, the game seems to run quite smooth.. so far.
  • CA_MatthewCA_Matthew The Creative Assembly Registered Users, CA Staff Mods, CA Staff Posts: 1,016
    @brammo1991 good to hear! Please update me once you've played enough to call this fixed. :smiley:
    FORMAL DISCLAIMER: Any views or opinions expressed here are those of the poster and do not necessarily represent the views or opinions of The Creative Assembly or SEGA.
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31

    @brammo1991 good to hear! Please update me once you've played enough to call this fixed. :smiley:

    im at 100+ turns in the norsca campaign, so this might be a fix.
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31
    edited August 2017
    @CA_Matthew

    The game is crashing again, i followed the same steps, but it does not seem to work anymore.

    The log says the following:

    device_description = "NVIDIA GeForce GTX 960"
    vendor_id = 0x10de
    device_id = 0x1401
    in_database = TRUE
    found_vendor_device_ids = FALSE
    matched_device_description = "GeForce GTX 960"
    final_quality = 2
    m_gpu_memory_type_final = 1
    vista_or_later = TruE
    sixty_four_bit_OS = tRUE
    integrated_gpu = fAlSe
    uma_64_bit = FAlSE
    available.unlimited_video_memory = TRUe
    current.unlimited_video_memory = FalsE

    Any advice?
  • brammo1991brammo1991 Junior Member Registered Users Posts: 31
    in another crash it says the following:

    Downgrading, Over budget by 164 MB
    Downgraded Shadows to 0
    Downgraded Texture Quality to 1

Leave a Comment

BoldItalicStrikethroughOrdered listUnordered list
Emoji
Image
Align leftAlign centerAlign rightToggle HTML viewToggle full pageToggle lights
Drop image/file