Welcome

Please register for Total War Access to use the forums. If you're an existing user, your forum details will be merged with Total War Access if you register with the same email or username. For more information please read our FAQ’s here.

Categories

[Win10] Attila will not load, executible stops almost immediately

FunkyWarFunkyWar Junior MemberRegistered Users Posts: 5
I reinstalled Attila today after not having played it for quite a long while, but it will not load.

I have previously played it on my current PC setup without issue. I can play TW: Warhammer 2 successfully.

I can load the launcher via Steam or a shortcut, or running attilla.exe within the steam install folder.

I click 'Play'
> the launcher disappears and the screen turns black
> then the black window disappears and shows my desktop again.

I have tried repairing the vcredist installs for x86 and x64, and even tried downloading refresh versions from https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=40784.
> then restarting PC
> same issue with the blackscreen flashing up and disappearing.

I have tried Verifying integrity via Steam with no luck. This was a brand new reinstall so i'm not sure what this could have achieved anyway.


DxDiag and Attila crash dump attached
Tagged:

Comments

  • FunkyWarFunkyWar Junior Member Registered Users Posts: 5
    Total War Support helped me to resolve this issue.

    The fix was to lose RivaTuner statistics server. Something about the Overlay was preventing Rome2 and Attila from launching properly.

Sign In or Register to comment.