Welcome

Please register for Total War Access to use the forums. If you're an existing user, your forum details will be merged with Total War Access if you register with the same email or username. For more information please read our FAQ’s here.

Categories

Bug Black Screen on Entering Battle

2»

Comments

  • welfarefishwelfarefish Registered Users Posts: 1
    Same issue here
  • nuno21nuno21 Registered Users Posts: 4
    My friend got me a solution, and it worked. I did as follows:


  • joncenag698joncenag698 Registered Users Posts: 3
    edited February 20
    nuno21 said:

    My friend got me a solution, and it worked. I did as follows:


    Could you be more specific on how to do it please?
    Post edited by BillyRuffian6250 on
  • SolidsliverSolidsliver Registered Users Posts: 9
    What is the regedit?
  • 6nieve66nieve6 Registered Users Posts: 557
    edited February 20



    nuno21 said:

    My friend got me a solution, and it worked. I did as follows:


    Could you be more specific on how to do it please?
    Click on the windows start menu, in search programs and files type regedit and open it. Go opening the folders according to the path that it gives you, when you get to GraphicsDrivers, right click, new, value of dword. You name it TdrLevel and that's it. Make sure that the value that comes out is 0. If a 1 comes out, right-click the file you just created, modify and reset it to zero.

    Restart the computer and try to play. It solved the black screen for me

  • SolidsliverSolidsliver Registered Users Posts: 9
    Um. How do you do that?
  • SolidsliverSolidsliver Registered Users Posts: 9
    edited February 20
    This fix does not work for me.
    Post edited by Solidsliver on
  • SolidsliverSolidsliver Registered Users Posts: 9
    This fix did not work for me. The bug acts the same.
  • Breathe_deepBreathe_deep Registered Users Posts: 1
    That fix also did not work for me, has anyone else had any luck with other fixes?
  • Zeratul764Zeratul764 https://www.youtube.com/channel/UCJXjw--CZCzgYC3fwtoyJ0ARegistered Users Posts: 25
    edited February 27
    HELPED! This method works - the battles have started, the black screen has receded!
    Post edited by BillyRuffian6250 on
  • BobandtonyBobandtony Junior Member Registered Users Posts: 5
    6nieve6 said:



    nuno21 said:

    My friend got me a solution, and it worked. I did as follows:


    Could you be more specific on how to do it please?
    Click on the windows start menu, in search programs and files type regedit and open it. Go opening the folders according to the path that it gives you, when you get to GraphicsDrivers, right click, new, value of dword. You name it TdrLevel and that's it. Make sure that the value that comes out is 0. If a 1 comes out, right-click the file you just created, modify and reset it to zero.

    Restart the computer and try to play. It solved the black screen for me

    That has worked for me thank you
  • FrozEagleFrozEagle Registered Users Posts: 1
    Same problem for me
  • GuetschoGL11GuetschoGL11 Registered Users Posts: 2
    Have had this issue happen as well, even playing on the lowest graphic settings and lowest unit size. Not only does this happen in battles but I found it happened when I entered the Realm of chaos where the screen went black, and I only heard sounds. According to the game on enhanced graphics I have an Intel(R) HD Graphics 5500 card with 1024MB of video memory on Windows 10. My computer/laptop can't upgrade to Windows 11 and when I leave campaign, I get a message saying that my graphics card memory is running low. The only time this happened in Warhammer 2 is because I would run the GCCM mods for more maps and I could run large unit sizes on medium graphics for vanilla and would still be fine. Sucks to since I was really looking forward to this game.
  • steam_164510653608mXu7JSbsteam_164510653608mXu7JSb Registered Users Posts: 6
    my friend is having the same problem. black screen as soon as he loads a he can here stuff but can't do anything and the game crash's about 10 sec's after it started happening. he can play everything else fine just can't do any battle's that's 50% of the game. i don't know if this helps but he was on the xbox app maybe it's something to do with that as the xbox app isn't very good?
  • #32095#32095 Registered Users Posts: 1

    Whenever a battle finishes loading, instead of the battle there is just a black screen and the game cursor. Music is playing, but lags every once in a while.

    Clicking near where the unit cards should be I am not getting any audio feedback from that.

    Tabbing out and checking taskmanager, I was astonished to see that WH3 was using nearly 11 gb of RAM, which was all that the system had available at the moment.

    Systems specs:

    Microsoft Windows 10 Home 10.0.19042 Build 19042
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz, 2592 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical
    Memory: 16 GB
    Video card: Nvidia GTX 960M

    I have the same issue but when the battle is going to be with more than 40 units.
  • EPKNZEPKNZ Registered Users Posts: 2
    I used to get the same but now i have some colour and i can see that i am still on the loading page.
  • GenleonGenleon Registered Users Posts: 3
    Same problem as everyone else, like possible step by step how to fix.
  • theboddytheboddy Registered Users Posts: 2
    Please find dxdiag attached.
    For the record disabling my ESET antivirus gave me an screeen shot from one of the pregame cinematics as opposed to a pure blank screen.

    Ive tried to run directx 11 with no change.

    Not done registry edit
  • Zeratul764Zeratul764 https://www.youtube.com/channel/UCJXjw--CZCzgYC3fwtoyJ0ARegistered Users Posts: 25
    The method above helped me - however, now when switching to battles \ network battles in the squad selection menu, it freezes and crashes to the desktop, but in the campaign and special battles work correctly.
  • GenleonGenleon Registered Users Posts: 3


    nuno21 said:

    My friend got me a solution, and it worked. I did as follows:


    Could you be more specific on how to do it please?
    This help me thanks.
  • pmcally75pmcally75 Registered Users Posts: 2
    Any solution yet? This has been since launch and no work arounds I've tried have worked.
  • TheHornyScatymanTheHornyScatyman Registered Users Posts: 1
    Still no fix? This is unacceptable, makes me wish I never pre-ordered it
  • Herr_ArnulfeHerr_Arnulfe Registered Users Posts: 904
    Battles still not loading after patch #2. Looking forward to playing this game eventually.
  • SolidsliverSolidsliver Registered Users Posts: 9
    I just refunded.
  • DevrosDevros Registered Users Posts: 3
    edited March 19
    Its been a month and this is still an issue and no word from anyone. Just checking if anyone has any updates on this? Will we see a possible fix in the upcoming 1.1?
  • pmcally75pmcally75 Registered Users Posts: 2
    Still not working with the update 1.1.0 instead of black screen I get 95% loading in and it stays there. I've tried 3 times takes 20 to 30 minutes then just crashes.
  • SolidsliverSolidsliver Registered Users Posts: 9
    This is a new low for CA. Rome 2 was bad, but...
  • BavarecBavarec Registered Users Posts: 1
    how to solve this problem. the battle loading screen does not go beyond 95%
  • Zeratul764Zeratul764 https://www.youtube.com/channel/UCJXjw--CZCzgYC3fwtoyJ0ARegistered Users Posts: 25
    Are there any additional solutions to the problem?
  • Zeratul764Zeratul764 https://www.youtube.com/channel/UCJXjw--CZCzgYC3fwtoyJ0ARegistered Users Posts: 25
    The error of the black screen - with the loading bit at 90% and worries me, when resetting the graphical registry settings as described by the user above. At the same time, with the registry settings, the battles take a long time to load - compared to part 2, despite my SSD.

Leave a Comment

BoldItalicStrikethroughOrdered listUnordered list
Emoji
Image
Align leftAlign centerAlign rightToggle HTML viewToggle full pageToggle lights
Drop image/file